درباره پایگاه  اضافه کردن به علاقه مندیها  نقشه سایت  صفحه اصلی
 

صفحه اصلی > کتابخانه

شناسنامه کتاب:سرشناسه: نکونام، محمد رضا، 1327/ عنوان و پدید آور:چرایی و چگونگی انقلاب اسلامی/ کاوشی در چیستی ،چرایی و چگونگی انقلاب فرهنگی شیعه و صدور آن/ مولف:محمد رضا نکونام /مشخصات نشر: قم ، ظهور شفق،1385./ مشخصات ظاهری: 60 ص. /شابک:978_964_2807_06_2 /عنوان دیگر: کاوشی در چیستی ،چرایی و چگونگی انقلاب فرهنگی شیعه و صدور آن /موضوع: انقلاب فرهنگی/ رده بندی کنگره: 8 ن 84 الف BP 1591/ رده بندی دیویی:955/084044 شماره کتابخانه ملی:37452_85م

پيش‏گفتار

الحمدللّه‏ ربّ العالمين، والصلوة والسلام على محمّد وآله الطاهرين، واللعن الدائم على أعدائهم أجمعين.

شيعه از ابتداى پيدايش خود در زمان پيامبر اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله و بعد از آن تا به اينك كه در دوره‏ى غيبت كبرا به سر مى‏بريم، همواره جريانى الهى و مكتبى پويا بوده كه با قيام و حركت بر مبناى آموزه‏هاى حضرات معصومين عليهم‏السلام زنده و بادوام مانده است. اين نهضت با دفاع از حق و حقانيت دين مبين اسلام، براى بازگرداندن اين مكتب از مسير انحرافى آن به انديشه‏ى ناب و الهى آن، لحظه‏اى آرام نداشته و آنى آسوده نزيسته و با اين فكر در تكاپو و كوشش بوده و در اين راه خون داده است.

با اين وجود، جاى اين پرسش است كه چرااين‏نهضت‏ازابتداى پيدايش خود تا به امروز هيچ گاه نتوانسته داراى حكومتى منسجم باشد و قوانين اجرايى، اجتماعى و حكومتى خود را باز يابد؟

هم‏چنين مى‏توان پرسيد قيام انقلابى ملت ايران به رهبرى

صفحه ی 9

*********

روحانيت و حضرت امام خمينى(مد ظله العالى) تا چه اندازه ريشه در فرهنگ شيعى دارد و سبب پيروزى و موفقيت آن چه بوده است و عوامل بقا و ماندگارى آن چه مى‏باشد كه در اين راستا آسيب‏ها و چالش‏هاى انقلاب كبير حضرت امام خمينى نيز شناخته مى‏گردد.

با طرح اين پرسش‏ها موضوع نوشتار حاضر روشن مى‏گردد. اين نوشته به اختصار درباره‏ى اين سه موضوع بحث مى‏نمايد:

يك. دلايل عدم موفقيت انديشه‏ى شيعى در جهت تشكيل حكومتى مستقل و ويژه؛ اعم از زمان حضرات معصومين عليهم‏السلام و بعد از آن بجز مدت زمانى كوتاه؛

دو. نقش تفكر شيعى در شكل‏گيرى، پيدايش و پيروزى انقلاب اسلامى ايران؛

سه. مشروعيت انقلاب اسلامى و شناخت عوامل پيروزى، آسيب‏ها و چالش‏هاى پيش روى آن.

بر اين اساس، نوشتار حاضر در سه بخش شكل مى‏گيرد. بخش نخست كه درآمدى بر بحث است به بررسى مشروعيت حكومت در مذهب تشيع و تحليل چگونگى زمامدارى در زمان حضور حضرات معصومين عليهم‏السلام مى‏پردازد.

بخش دوم بستر مناسب پاسخ‏گويى به چرايى انقلاب اسلامى در ايران را فراهم مى‏آورد و ويژگى‏هاى مردم ايران را مى‏شناساند.

شايان ذكر است خصوصيات كلى مناطق و شهرهاى ايران كه در اين نوشته آمده است به تجربه‏ها و برداشت‏هاى

صفحه ی 10

*********

شخصى نگارنده استناد دارد كه هماهنگ با دهه‏ى پنجاه بيان مى‏شود و در مطالعه‏ى آن نبايد از اين نكته غافل بود؛ چرا كه اين كتاب در آغازين سال دهه‏ى شصت نگاشته شده است و هم‏اينك با همان محتوا و با اندكى تغيير در ويرايش ارايه مى‏گردد.

بخش آخر اين كتاب از مشروعيت انقلاب اسلامى سخن مى‏گويد و عواملى كه سبب پيدايش و موفقيت انقلاب اسلامى گرديد و هم‏چنين آينده و چالش‏هاى پيش روى آن را بر مى‏رسد.

وآخر دعوانا أن الحمدللّه‏ رب العالمين

صفحه ی 11

*********

 

پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی محمد رضا نکونام(مدّظلّه العالی) |صفحه اصلیصفحه اصلی  نقشه سایتنقشه سایت  آر اس اس آر اس اس  پادکست پادکست  پخش آنلاین دروس پخش آنلاین دروس  درباره پایگاهدرباره پایگاه

copyright 2007-2013 تمامی حقوق این سایت متعلق به دفتر حضرت آیت الله العظمی محمد رضا نکونام (مدّظلّه العالی) می باشد و استفاده از مقالات ، کتاب ها و... با ذکر منبع بلامانع است