درباره پایگاه  اضافه کردن به علاقه مندیها  نقشه سایت  صفحه اصلی
 

صفحه اصلی > کتابخانه

شناسنامه کتاب:مناسک حج/سرشناسه:نکونام.محمدرضا/مشخصات نشر:قم.ظهور شفق.1386/شابک: 3-41-2807-964-978/یادداشت: فیپا/ موضوع: حج، رساله ی عملیه/ رده بندی کنگره: 8م76ن/8/188/رده بندی دیویی: 357/297/ شماره کتابخانه ملی: 37360-85م

مقدمه

«وأذّن في الناس بالحجّ يأتوك رجالاً... ليشهدوا منافع لهم ويذكروا اسم اللّه‏ في أيّام معلومات...، ومن يعظّم شعائر اللّه‏ فإنّها من تقوى القلوب»(1).

فراخوان مردم را به گزاردن مناسك حج، كه به سوى تو آيند تا منافعى كه براى آن‏هاست دريابند، و خدا را در ايامى معين ياد كنند ... و بزرگداشت شعاير الهى از تقواى قلب‏هاست.

حج، آرمان و آزمون بزرگ الهى و زمينه ساز تحول معنوى و جلاى باطن و وسيله‏ى سير و سلوك حج گزاران به‏سوى خداوند متعال است.

حج، افزون بر آثار معنوى و جاذبه‏هاى روحى، داراى منافع اجتماعى، سياسى، اقتصادى و فرهنگى نيز مى‏باشد.

اسلام اين گردهمايى جهانى مسلمانان را با داشتن مليت‏هاى مختلف در حج واجب كرده است تا آنان يك‏ديگر را بشناسند و همه از ارتباط با هم استفاده كنند و مشكلات مسلمانان را شناسايى و در برطرف كردن آن‏ها بكوشند و با يك‏پارچگى، زمينه‏هاى رشد و ترقى را آماده سازند و بر آگاهى‏هاى خود بيفزايند و پيشرفت كشورهاى مسلمان را فراهم آورند.

حج و زيارت خانه‏ى خدا، نمادى گويا از ظهور محبت عشق به حضرت پروردگار است كه حج‏گزاران مى‏توانند در فضاى ملكوتى آن، همنفس اولياى الهى شوند و در قرب حضور جاى گيرند و صفاى معنويت و معرفت را تجربه نمايند و به تماشاى وصول شيرين حق بنشينند و سر بر كوى جانان گذارند.

حج، داراى راز و رمزها و ظرافت‏هاى بسيارى است كه بر حج‏گزاران لازم است پيش از رسيدن به آن فضاى نورانى با برخى از اين حقايق آشنا گردند تا با بصيرت هرچه بيش‏تر، بالاترين بهره را از حج برند و با تأمل و دقت در انجام هر عمل، به حكمت و باطن آن نظر داشته باشند.

شايسته است حاجيان پيش از انجام سفر معنوى خويش، آداب و اعمال لازم حج را به نيكى فراگيرند تا پس از تشرف، با مشكلى روبه‏رو نگردند و هر مسأله و عملى كه نمى‏دانند فرا گيرند و در انجام اعمال حج، دقت لازم را مبذول دارند. البته، در اين امر بايد با حفظ تحقق احكام، از هرگونه وسواس و توهمات بى‏مورد دورى شود تا مانع از بهره‏بردن از صفاى معنوى حج نگردد و همان‏گونه كه گذشت، توجه به ظاهر، عمل آنان را از حقيقت و باطن آن غافل نسازد؛ چنان‏كه ابوبصير كه يكى از ياران امام صادق عليه‏السلام مى‏باشد گويد: با آن امام همام به مكه رسيديم كه صداى ناله و دعاى فراوانى به گوش مى‏رسيد و زيادى و زيبايى عبادت مردم، مرا خيره ساخته بود كه امام صادق عليه‏السلام با دست ولايت بر چهره‏ام كشيدند و بيش‏تر آن مردم را كه معرفت و ولايت نداشتند، انسان نديدم و عبادتشان بهره‏اى از حقيقت نداشت.

نوشته‏ى حاضر مجموعه مسايل حج است كه فتاواى حقير را صريح و بدور از هر گونه احتياط و احوط بيان مى‏دارد تا حاجيان بتوانند براحتى مسايل حج را بشناسند و در عمل به آن با مشكل روبه‏رو نشوند.

در پايان، از همه‏ى كسانى كه اين توفيق بزرگ نصيب آنان مى‏گردد، التماس دعا دارم.

و آخر دعوانا أن الحمد للّه‏ ربّ العالمين.

 

پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی محمد رضا نکونام(مدّظلّه العالی) |صفحه اصلیصفحه اصلی  نقشه سایتنقشه سایت  آر اس اس آر اس اس  پادکست پادکست  پخش آنلاین دروس پخش آنلاین دروس  درباره پایگاهدرباره پایگاه

copyright 2007-2013 تمامی حقوق این سایت متعلق به دفتر حضرت آیت الله العظمی محمد رضا نکونام (مدّظلّه العالی) می باشد و استفاده از مقالات ، کتاب ها و... با ذکر منبع بلامانع است